IZRADA BIZNIS PLANOVA

IZRADA BIZNIS PLANOVA

Kvalitetan biznis plan (investicioni projekat) predstavlja osnovu za otpočinjanje novog biznisa, poslovanja kao i osnovu za pregovore o finansiranju. 

Današnje poslovanje nezamislivo je bez finansijskih instrumenata kojima crnogorsko finansijsko trzište obiluje, a samim tim nephodno je da se u planu detaljno opiše stanje u kome se nalazi preduzeće ili sam investicioni projekat, da se analiziraju i navedu potrebe za kapitalom iz eksternih izvora finansiranja kao i da se sagledaju očekivani i projektovani rezultati poslovanja u budućem srednjeročnom/dugoročnom periodu.

Izrada biznis plana u suštini nije ništa pretjerano komplikovano – svako ko posjeduje bazična ekonomska znanja i ima sve neophodne ulazne informacije, uz dovoljno strpljenja i upornosti, može sam napisati svoj biznis plan.

Najčešći razlog je nedostatak vremena. Vjerovatno u svom poslu imate mnogo obaveza i jednostavno ne možete pronaći vrijeme da sjednete i napišete biznis plan. Ili Vam možda hitno treba kredit iz banke, pa ne želite da bespotrebno gubite vrijeme i čekate na isplatu novca.

Drugi mogući razlog je manjak znanja i iskustva. Ako niste ekonomske struke, vjerovatno Vam i nisu baš najjasniji svi ti silni stručni izrazi koji se koriste. Ili možda nikada ranije niste pisali biznis plan, pa niste u potpunosti sigurni u sebe?

 
Koji god razlog da je u pitanju, naš tim eksperata stoji Vam na usluzi. Posjedujemo sva neophodna
stručna znanja, kao i dugogodišnje iskustvo u ovom poslu. Izradićemo Vaš biznis plan u skladu sa standardima struke i prilagodićemo ga upravo onoj namjeni koja Vam je potrebna.

Najbolja garancija kvaliteta naših usluga su naši zadovoljni klijenti. Naše reference možete pogledati ovdje.

U proteklom periodu naši klijenti su u saradnji sa našom firmom pripremali biznis planove, investicione programe, projekcije i elaborate radi ostvarenja svojih  investicionih aktivnosti. Investicioni elaborati su bili namjenjeni organima privrednih subjekata radi donošenja investicionih odluka, poslovnim bankama, Investicionom razvojnom fondu Crne Gore, Minastrstvu poljoprivrede, leasing-kućama i slično.

Cijena izrade biznis plana formira se u zavisnosti od veličine projekta (vrijednosti investicije), kao i namjene za koju se radi biznis plan.

Ovi faktori određuju formu i sadržaj biznis plana, kao i njegovu kompleksnost po pitanju finansijskih proračuna i projekcija.

Kontaktirajte nas

Možete nas kontaktirati i putem online kontakt forme. Na sve poruke i mailove odgovaramo u najkraćem mogućem roku !

BS CENTAR - KONTAKTIRAJTE NAS